shinkyokushin

WORLD KARATE ORGANIZATION SHINKYOKUSHINKAI (WKO), az IKO2 világszervezet jogutódjaként, az elnök, SHIHAN KENJI MIDORI egykori Kyokushin világbajnok vezetésével jött létre 2003-ban.

A névváltoztatással egy hosszas jogi procedúra végére szerettek volna pontot tenni az alapítók abból a célból, hogy új lappal indulhassanak egy minden eddiginél erősebb Kyokushin világszervezet felépítésének irányába.

A szervezet elsők között vállalta fel az NPO (non profit szervezet) irányt, és stratégiájában igen jelentős szerepet kapnak a karitatív tevékenységek is.
A Shinkyokushinkai (Új-Kyokushinkai) Világszervezet, már nevében is progresszióra, a fejlődés és változás melletti elkötelezettségre utal. Mindezt teszi SOSAI MASUTATSU OYAMA, a Kyokushin karate alapítójának nyomdokain haladva, a valódi BUDO szellemiségére alapozva.

A Shinkyokushin újításai elsősorban a küzdelmi szemléletben, technikai és taktikai megoldásokban érhetők tetten, melyeknek alapjait a karate küzdelem forradalmasítója, a kétszeres világbajnok SENSEI NORICHIKA TSUKAMOTO rakta le.

A világszervezet hosszú távú céljai között szerepel az olimpiai játékokhoz való csatlakozás, amelynek megvalósulására komoly erőfeszítéseket tesz a WKO vezetősége.

Szerte a világon százezrek haladnak ezen az új úton, hogy együtt vezessék át Sosai Masutatsu Oyama Kyokushin karatéját a XXI. századba.